Broş tığları kademeli olarak yükselen dişlerin talaş kaldırması prensibiyle çalışır.
Seri bir şekilde çalışan bu dişlerin kesme ağızlarında sürtünme, ısınma gibi nedenlerden dolayı zamanla körelme meydana gelecektir ve bu normaldir. Her broşun belirli periyotlarda bilenmesi gerekir. Bu periyot çekilen malzemenin cinsi, malzeme sertliği, kullanılan kesme yağı, aparat ve fikstürler ve broş çekme tezgahının rijitliği gibi nedenlere bağlıdır. Ve bu periyotlar çekilebilecek parça sayısı üzerinden belirlenir. Bu periyotlara uyulmadığı taktirde broş tığınız zorlanır ve kırılabilir.

Bileme operasyonu, broş bileme tezgahlarında dişlerin kesme yapan yüzeylerine maksimum verim almak amacıyla müdahale edilerek yapılır.
Zamanla deformasyona uğrayan diş ağızları, broşun ilk günkü formuna ulaşacak şekilde yeniden şekillendirilir. Bu esnada broşlanan parçalar üzerinde zamanla oluşan herhangi bir problem varsa bu da göz önüne alınır ve buna göre bir bileme programı uygulanır.

Bu tarz problemlerin oluşmaması için bileme periyotlarına çok dikkat edilmelidir.
Eğer broşunuzun bileme periyodunu bilmiyorsanız, hemen bizi arayıp bilgi alabilir veya mail üzerinden broş kullanım koşullarınızı belirterek bilgi talep edebilirsiniz.

bros-tigi-imalat